Zo herstel je beschadigd haar

door 2 maart 2017

Haar vol gespleten punten, droog, pluizig en aanvoelend als stro; beschadigd haar is extreem vervelend. Hieronder leggen wij haarfijn uit hoe je beschadigd haar kunt behandelen, verzorgen en herstellen!

Laat regelmatig je puntjes bijknippen

De eerste tip om beschadigd haar te behandelen klinkt misschien niet als het advies dat je wil horen. Het advies luidt namelijk om elke 8 weken een bezoekje aan de kapper te brengen. Als je je haar regelmatig laat knippen, voorkom je dat je punten verder zullen splijten, waardoor er de volgende keer alleen maar meer haar af moet. Het is niet per se een oplossing, maar na het afknippen ziet je beschadigde haar er altijd weer frisser en levendiger uit.

Was je haar niet te vaak

Deze tip heb je waarschijnlijk wel vaker gehoord. Maar waarom helpt dit bij beschadigd haar? Wanneer je je haar elke dag wast droogt het uit, doordat je hoofdhuid niet de kans krijgt om oliën aan te maken die je haar gezond houden. Probeer het wassen van je haar daarom tot twee á drie keer per week te beperken. 
Gelukkig is er een oplossing gevonden zodat je je haar niet elke dag hoeft te wassen: droogshampoo! Bij droogshampoo is het super belangrijk dat je het op je haaraanzet aanbrengt en het vervolgens goed föhnt en uitborstelt.

Gebruik altijd een conditioner na het wassen van je haar

Na het wassen van je haar is je haar erg kwetsbaar. Het voordeel van een conditioner is dat het de haarschubben sluit en je haar hierdoor altijd glad aanvoelt. Daarnaast is het ook nog zo dat een conditioner voedende ingrediënten bevat om je lokken een extra boost te geven en beschadigd haar behandelt.

Deppen, niet wrijven

Hoogstwaarschijnlijk gebruik jij net als de gemiddelde Nederlander een handdoek om je haar te drogen. Omdat het haar sneller droogt door te wrijven is dit een verleidelijke tactiek, maar ó zo slecht voor je haar. De haarschubben gaan openstaan na het wassen van het haar en door de wrijving breken ze sneller af. Dep je haar dus droog of draai de handdoek als een tulband om je hoofd en laat het zo drogen.

Pin It on Pinterest

Share This