Als je haar kon praten, wat zou het dan zeggen deze zomer?

door 1 augustus 2016

‘Blijf eens van me af! Je maakt me kroezig’

Zodra de temperaturen stijgen, heb je de neiging om vaker aan je haar te zitten. Je bent constant bezig om je haar uit je plakkerige gezicht en nek te halen. Maar hoe meer je aan je haar zit, hoe droger en kroeziger je haar wordt. Doe daarom je haar in een simpele staart of knot tijdens warme dagen, of koop een trendy haarband.

‘Ik ben niet verantwoordelijk voor het beschermen van je hoofdhuid’

Tijdens het insmeren worden hoofdhuid en haarlijn vaak overgeslagen, want ons haar beschermt deze plekken, toch?! Nee, je haar bedekt lang niet je hele hoofdhuid! Daarom is het belangrijk om ook je hoofdhuid te beschermen, zeker als jij een gevoelige huid hebt. Draag een hoedje of koop een speciale beschermende spray voor je hoofdhuid en haar. Lig jij al op je strandbedje maar heb je zo snel geen hoedje of spray bij de hand? Smeer dan op zijn minst je haarscheiding in met wat zonnebrandcrème.

‘Geef me alsjeblieft een pauze van de föhn’

In de zomer worden je lokken aan meer warmte blootgesteld, daarom is het verstandig om hete stylingsapparaten te vermijden. Je haar kan namelijk maar een bepaalde hoeveelheid warmte aan voordat het verzwakt en breekt. Sommige stylingstools hebben een maximum temperatuur van 210 graden – dat is gewoon dubbel zo warm als kokend water! Wil je toch je haar snel droog hebben? Wikkel het in een zeer absorberende handdoek na het wassen.

‘Ik heb dorst, geef me wat te drinken!’

Zelf drink je in de zomer ook meer, dus waarom zou je je haar niet wat extra vocht geven? Door de warmte en de zon raakt je haar sneller uitgedroogd. Vervang daarom je conditioner door een leave-in masker. Zo’n masker geeft je haar de tijd om de ingrediënten op te nemen en het vocht vast te houden, waardoor je lokken optimaal gevoed worden. Heb je last van extreem droog haar? Voeg dan een once-a-week masker toe aan je routine en laat deze ongeveer 20 minuten intrekken.

‘Mijn kleur zal vervagen, ook al ben je niet op vakantie’

Je hoeft echt niet de hele dag in de felle zon op het strand te liggen, wil de kleur van je haar negatief beïnvloed worden. Zelfs het dagelijkse rondje met de hond kan de intensiviteit en glans van je haarkleur flink aantasten. Om je haarkleur op te frissen en glanzend te houden, kun je een keer per week een voedend masker met kleurpigmenten óf een kleurshampoo gebruiken.

Pin It on Pinterest

Share This