Zo blijft je haar mooi en gezond

door 1 augustus 2017

Als je haar maar goed zit! Naast een goede shampoo en conditioner zijn er nog véél meer hulpmiddelen waarmee jij je haar gezond én glanzend houdt. Lees mee en leer.

1. Ga voor een toner

Is je haarkleur vervaagd en kan het wel een oppepper gebruiken? Gebruik dan een toner! Een toner bevat namelijk genoeg kleur om je haar weer wat power te geven of om een oranje gloed weer koud te maken. En dit zónder je haar te beschadigen. Vraag je kapper om advies over de juiste kleur en applicatie.

2. Douche niet te vaak, maar gebruik een droogshampoo

Te vaak douchen zorgt voor een geïrriteerde hoofdhuid. Gebruik daarom wat vaker een droogshampoo. Spuit alleen wat droogshampoo op je aanzet en klop, föhn of borstel het daarna uit je haar.

3. Toch douchen? Gebruik een speciale handdoek

Af en toe heeft je haar een echte wasbeurt nodig. Het is veel beter om je haar op een natuurlijke manier te laten drogen. Door een speciale handdoek te kopen, droogt je haar sneller zonder dat je haar er pluizig van wordt of afbreekt. Een voorbeeld van zo’n handdoek is de Turbie Towel.

4. Gebruik de juiste borstel

Probeer je haar zo min mogelijk te borstelen als ze nat zijn. Mocht je ze toch iets willen doorborstelen, gebruik dan een borstel die er speciaal voor gemaakt is om door nat haar te gaan. Zo voorkom je dat je je haren beschadigd. Sla haarborstels met metalen pinnen over, deze zijn funest voor je haren!

5. Slaap op het juiste kussen

Nog geen zijde kussen in huis? Tijd om er een aan te schaffen. Door op gewone kussenslopen te slapen, kan je haar sneller beschadigd of in de knoop raken. Ga bijvoorbeeld voor een kussen van Beauty Pillow. Door het zijde glijdt je haar gewoon rustig langs elkaar heen, en sta je de volgende ochtend op zonder klitten.

Pin It on Pinterest

Share This